
آداپتور دستگاه تصفیه آب
آداپتور دستگاه تصفیه آب یکی از مهمترین قطعات در سیستم تصفیه است. این قطعه مبدل برق دستگاه های تصفیه آب RO یا اسمز معکوس است که ولتاژ 220 ولت را به 24 ولت تبدیل می کند و سپس برق مورد نیاز پمپ را تامین می کند. دلیل وجود آداپتور راه اندازی پمپ دستگاه می باشد. و آب مستقیماً به فیلتر غشایی می رسد، در حالی که تمام ریز ذرات به سمت فاضلاب هدایت شده و از آب خارج می شوند. در ادامه همراه آکوانوین باشید تا با این قطعه ی مهم اشنا شوید.
در داخل آداپتور یک هسته سیم پیچ و اجزای الکترونیکی مانند خازن ها و دیودها، سیم پیچ های مس، آهن و سیلیکون وجود دارد.
نوسانات برق و اثرات آداپتور
هر آداپتور دارای یک پریز برق برای اتصال آسان و یک سیم به طول 1.5 متر برای اتصال آسان به برق می باشد. در صورت وجود نوسانات الکتریکی در محل نصب دستگاه تصفیه آب، توصیه می کنیم از محافظ برق استاندارد استفاده کنید تا از آسیب احتمالی دستگاه جلوگیری شود. لازم به ذکر است که قیمت این محصول با توجه به کیفیت مواد و قطعات به کار رفته در محصول تعیین می شود.
مدار برقی
ترانس ها دائما به برق وصل هستند بنابراین باید کیفیت لازم را داشته باشند چرا که مواردی از آتش گرفتن آنها مشاهده شده و همچنین در زمانهایی مثل مسافرت ، از پریز برق خارج کنید . معمولا حداکثر میزان آمپر برق تولیدی ترانس ، 1.2 آمپر است زیرا پمپ و شیر برقی حدود 0.7 آمپر برق مصرف میکنند . اگر ترانس کیفیت پایینی داشته باشد و آمپر کافی را نتواند تولید کند ، عملکرد شیر برقی و پمپ دچار اختلال میشوند و بخوبی نمی توانند عمل کنند و ترانس نیز بسیار داغ خواهد شد که باعث سوختن آن میشود .
کیفیت مس استفاده شده در ترانس بسیار مهم است و اگر مس بی کیفیتی استفاده شده باشد ، باعث داغ شدن و سوختن آن خواهد شد و این موضوع یکی از دلایل اختلاف قیمت آداپتورها می باشد . سوئیچینگ ها ، نوع دیگری از آداپتور هستند که درون آنها از سیم پیچ خبری نیست و یک کیت الکترونیک ، تبدیل ولتاژ را انجام میدهد .
ولتاژ خروجی ترانس ها معمولا در حالت بدون استفاده بیشتر از 24 ولت است و گاهی تا 32 ولت خواهد رسید ولی در زمان مصرف کمتر خواهد شد و حدود 24 ولت خواهد شد . اگر در حالت کار ولتاژ کمتر شود ، توان پمپ تحت تاثیر قرار خواهد گرفت و نمی تواند فشار لازم را ایجاد کند .
اگر پمپ یا شیر برقی دچار اختلال شوند ، برق زیادی از آداپتور می کشند که معمولا سبب داغ شدن و حتی آتش گرفتن آداپتور می شود . گاهی اوقات ترانس ها به طور کامل نمی سوزند و در اصطلاح نیم سوز میشوند که در این حالت تشخیص خرابی آنها بسیار مشکل خواهد بود .
از علائم سوختی آداپتور میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم :
- احساس بوی سوختگی در دستگاه
- روشن نشدن دستگاه تصفیه آب
- حالت نیمه روشن و نیمه خاموش ( روشن / خاموش شدن مکرر دستگاه )
- خوب کار نکردن پمپ دستگاه تصفیه
آسیب هایی که درست کار نکردن آداپتور به دستگاه وارد میکند:
خراب شدن یا نیم سوز شدن پمپ / کاهش طول عمر فیلتر ممبران و بالا بردن سختی آب بعلت نیم سوز شدن پمپ / نرسیدن برق با ولتاژ مناسب به قطعاتی مانند سنسورها ، شیر برقی / ایجاد اختلال در کارکرد صحیح دستگاه حین تصفیه / به صدا افتادن کله گی پمپ